Ανακοίνωση υποψηφιότητας Πέτρου Νακούζη

Την υποψηφιότητά του, για το αξίωμα του εκπροσώπου των Μαρωνιτών στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου, ανακοίνωσε ο Πέτρος Νακούζη – εγκεκριμένος λογιστής και διευθύνων συνέταιρος του ελεγκτικού οίκου Mazars στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφασή του βασίστηκε στο όραμα που έχει για το μέλλον της Μαρωνιτικής κοινότητας αλλά και την πεποίθηση ότι μπορεί να συμβάλει στην ευημερία της, σε μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής και κοινωνικής κρίσης.

Πρωταρχικός του στόχος, η επιστροφή στα 4 κατεχόμενα χωριά της Μαρωνιτικής κοινότητας Κορμακίτη, Ασώματο, Αγία Μαρίνα και Καρπάσια.

Μια επιστροφή όμως, όπως τονίζει, που θα επιτρέπει την ανάπτυξη σε συνθήκες ασφάλειας και μονιμότητας, με κατοχυρωμένα τα νομικά δικαιώματα της κοινότητας.

Προσωπική του επιδίωξη, αποτελεί επίσης η μέγιστη συνεργασία, εντός και εκτός της κοινότητας, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των νέων, σε όλους τους τομείς.

Με κύρια χαρακτηριστικά του τη συλλογικότητα, το ήθος και τον σεβασμό προς τους άλλους, ο Πέτρος Νακούζη αποσκοπεί στην ενίσχυση όλων των κοινοτικών οργανωμένων συνόλων και στοχεύει στη στήριξη των εγκλωβισμένων και επανεγκατεσταθέντων Μαρωνιτών.

Προσβλέπει δε, σε μια κοινότητα όπου το συλλογικό καλό θα υπερτερεί του προσωπικού και δηλώνει έτοιμος να την υπηρετήσει με εντιμότητα, σοβαρότητα και αξιώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Πέτρος Νακούζη έχει διατελέσει ιδρυτικό μέλος του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Πρόνοιας και Ανάπτυξης Μαρωνιτών, ενώ τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί και συμμετέχει ενεργά στις πλείστες επίσημες εκδηλώσεις της Μαρωνιτικής εκκλησίας, σωματείων και γενικά κοινοτικών οργανωμένων συνόλων.

Scroll to top