Επιστολή Ιωάννη Π. Πογιατζή για υποψηφιότητα Πέτρου Νακούζη

Αφορμή να επικοινωνήσω γραπτώς με την Μαρωνίτικη Κοινότητα ήταν η πρόσφατη εξαγγελία του Πέτρου Νακούζη να διεκδικήσει την θέση του Αντιπροσώπου της Θρησκευτικής Κοινότητας των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Δεν έχω πρόθεση να αναφερθώ στο βιογραφικό σημείωμα του Πέτρου, κάτι το οποίο είναι ευθύνη και υποχρέωση του υποψήφιου να αναλύσει στους ψηφοφόρους. Το ενδιαφέρον μου, όσον αφορά τον Πέτρο, επικεντρώνεται σε μερικές εξόφθαλμες αρετές του που προσωπικά γνωρίζω, όντας θείος του και παρακολουθώντας την όλη πορεία του πιστεύω είναι ορθό να φέρω σε γνώση και την αντίληψη των Μαρωνιτών. Αρετές που πιστεύω τον καθιστούν άξιο και ικανό να διεκδικήσει την αξιοπρεπή αυτή θέση:

  • Ο Πέτρος είναι έμπρακτα από τους μεγάλους εργοδότες νέων της Κοινότητας μας. Η απόφαση του να εργοδοτήσει Μαρωνίτες καμία σχέση δεν είχε με την σημερινή του απόφαση να διεκδικήσει την θέση του Αντιπροσώπου. Η απόφαση του αυτή πηγάζει από την αγάπη του προς, αλλά και την επιθυμία του να βοηθήσει τους νέους την Κοινότητας μας αλλά και ολόκληρη την κοινότητα μας.  Για μερικούς που δεν γνωρίζουν τον Πέτρο, αναφέρω ότι, μετά από φοίτηση στην Αγγλική Σχολή, σπούδασε νομικά στην Αγγλία και στη συνέχεια έλαβε τον τίτλο του Εγγεγραμμένου Λογιστή (Chartered Accountant) από το Ινστιτούτο Λογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου. Σήμερα είναι ο Διευθύνων Συνέταιρος στον διεθνή ελεγκτικό και λογιστικό Οίκο Mazars.
  • Τον Πέτρο τον διακρίνει η αξιοπρέπεια, η εντιμότητα και η  ευθυκρισία. Οτιδήποτε δημιούργησε στην καριέρα του το κατόρθωσε με σκληρή και τίμια προσπάθεια. Ο Πέτρος κτίζει γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους και χαίρει εκτίμησης από σημαντικά στρώματα της κυπριακής κοινωνίας, τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά. Λόγω χαρακτήρα και επαγγέλματος, το αίσθημα της τιμιότητας και διαφάνειας είναι διάχυτο σε οτιδήποτε χειρίστηκε είτε αυτό είναι επαγγελματικό είτε προσωπικό και ουδέποτε είχε οποιαδήποτε ανάμιξη σε αδιαφανείς, επιπόλαιες και αμφιβόλου ποιότητας πράξεις που να θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπρέπεια, τιμιότητα και φερεγγυότητα του.  
  • Ο Πέτρος αντιπροσωπεύει το νέο και το ελπιδοφόρο, τον αέρα της αλλαγής στην Κοινότητας μας που μεταφράζεται σε σκληρή δουλειά, πολιτική αναβάθμιση της Κοινότητας μας, μήνυμα προς τους νέους και τις γυναίκες μας για αξιοπρέπεια και επαγγελματική σταδιοδρομία. Προπαντός όμως, λόγω των στενών σχέσεων του με πολιτικά πρόσωπα και ομάδες τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ο Πέτρος είναι ικανός να επιφέρει το ποθητό αποτέλεσμα που όλοι αναμένουμε για ελευθερία στα κατεχόμενα χωριά μας και στους εγκλωβισμένους μας. Τέλος, η ενότητα της Κοινότητας μας και η επικράτηση της αγάπης και της ομόνοιας ανάμεσα στα μέλη της αποτελεί για τον Πέτρο τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής που θα ακολουθήσει.    

Απόφυγα   επιμελώς να αναφερθώ σε πολλά αλλά θέματα που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τις ανθρώπινες αξίες του Πέτρου, και την αγάπη του προς την Κοινότητα για ευνόητους λόγους.

Τα πιο πάνω δεν γράφονται με οποιαδήποτε αντιπολιτευτική διάθεση.    

Ιωάννης Π. Πογιατζής
Πρώην Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή
6 Μαρτίου, 2021          

Scroll to top